Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2014 16:19 - 15 Новогодишни късмета за Новата 2015 Година
Автор: eaglestar Категория: Тя и той   
Прочетен: 1623 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.12.2014 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Новогодишни късмети за 2015

1.    Денят ти преминава в гледане на телевизия, цъкане на компа, лежане на дивана и ядене на хамбургери и китайско…. Забавно е да мързелуваш, но не е забавно да си безработен. НОВА РАБОТА е твоят късмет за новата година. Работа, която не просто ще бъде досадно задължение, но ще бъде призвание за теб. През 2015 година ти ще станеш успешен и реализиран човек.

2.    Когато човек ходи пеша той открива нови истини за себе си и за света около него. Ходенето пеша дава енергия и настроение, но докога….. Жените те питат каква кола караш, а ти с наведена глава казваш: „Аз нямам кола”. Това ще се промени през новата година. Ти ще имаш НОВА КОЛА и всички леки жени ще идват при теб да се возят.

3.    Да си на 40 и да живееш с родителите си не е забавно. НОВО ЖИЛИЩЕ само за теб, в което да имаш пълна свобода да правиш каквото си искаш. Да се разхождаш гол, но и да каниш някого да ти прави компания, понякога и докато двамата сте голи…..

4.    Не си се наситил на купони, напивания, забавления и още забавления с познати и непознати. През новата година ще имаш от всичко това в пълна сила. Ще имаш много ПРИКЛЮЧЕНИЯ И АВАНТЮРИ които ще ти дадат ценен урок и ще си извадиш необходимите поуки.

5.    Гледането на телевизията е приятно. Седенето на компютъра също. Четенето на книги не е зле. Излизането с едни и същи приятели до кварталната кръчма или събирането в гаража е комфортно, но ПЪТУВАНЕ е това което ти трябва през новата година. Да излезеш от зоната си на комфорт, да предизвикаш себе си и да се подобряваш постоянно. Да пътуваш физически, но и духовно.  Да откриеш нови дестинации, но също така да се развиваш. Да прегърнеш новото и различното, да свикнеш с него и то да стане част от теб. Да разшириш зоната си на комфорт.

6.    Да кашляш, да кихаш, да смъркаш, да си вечно болен… Стига! ЗДРАВЕ е твоят късмет през новата година.

7.    Да бъдеш зависим от другите не е приятно. Да зависиш от решенията на други хора, финансово да бъдеш ограничен, духовно осакатен, да взимат решения за твоето бъдеще. Това ще се промени. НЕЗАВИСИМОСТ е това което ще имаш във всеки един аспект – ще бъдеш успешен и реализиран и най-важното сам ще отговаряш за себе си.

8.    Нямаш ПОЧВА ПОД КРАКАТА, нямаш ОСНОВА. Ще ги имаш през новата година ако започнеш да градиш. Да положиш усилия, да изградиш нещо свое и ще имаш тази ОСНОВА, върху която да надграждаш.

9.    Имаш кариера, приятели, пътувания, контакти, емоции. Имаш всичко но нещо малко ти липсва. Това малко всъщност е голямо. Това е ЛЮБОВ. Тази любов ще срещнеш, но не тази по филмите. Не тази т. нар. „изпепеляваща” заради която хората не ядат, не спят, карат се, плачат, режат си вените, самоубиват се, ходят като зомбита и се чувстват като трупове. Не тази която те кара да мразиш света. Не тази, която ти втълпява измислена реалност. А тази, която те кара да бъдеш здраво стъпил на земята, да бъдеш отговорен за себе си и за другия човек, която те кара да укротиш бесовете си, да бъдеш зрял, целеустремен, уверен. Тази която ти повдига духа, но не изпадаш в излишна еуфория. Тази която те кара да се довериш на някого без да се чувстваш прецакан. Тази в която знаеш че няма какво да изгубиш, защото не можеш да изгубиш себе си. Тази, която съществува само в реалния живот. Тази, за която си готов да дадеш и да вземеш, но без това да е на всяка цена. Тази която те кара да си пълноценен, без да забравяш за себе си. Да уважаваш себе си, но и човека до теб. И нека тази любов не се превръща в зависимост! Да бъде едно взаимно уважение, хармония, емоционална зрялост и стабилност! Това е твоя късмет за новата година!

10.                   Да се стремиш към нещо, да го искаш, но да не знаеш как да го постигнеш. ПРАВИЛЕН ПОДХОД е това което ти трябва.

11.                   Правиш нещо, но какво правиш. Някакви неща се случват около теб, но какво се случва. Другите живеят, ти не. Другите участват във филма, а ти го гледаш. Липсва ти СТРАСТ, но през новата година този пламък ще се запали и ти ще започнеш да живееш с пълна сила. Да грабиш от живота с пълни шепи, да караш с 200 на магистралата, да си правиш татуировки, да скачаш с бънджи, с парашут, да се гмуркаш, да караш лодки, джетове. Да изяждаш огромни количества храна – меса, луканки, прошуто. Да изпиваш огромно количество алкохол – по един литър водка, уиски, ракия на вечер и по няколко бъчви вино. Да поживееш и ти като ламер. Да обърнеш внимание на себе си, майната им на другите. СТРАСТ е това което ще имаш!

12.                   Сам си слагаш спирачки. Разкъсван си от собствените си ограничения. Твоят най-голям враг си ти самият. Всеки се страхува от различни неща – от паяци, змии, гущери, смърт, самолетни катастрофи, мечки, дори от вятъра или от собствената си сянка. ДА ПРЕОДОЛЕЕШ СТРАХОВЕТЕ СИ ще бъде не само КЪСМЕТ, ще бъде правилното решение. Да направиш решителната крачка, да РИСКУВАШ, да ДЕЙСТВАШ, да успееш. ДА, ДА, ДА! Ти можеш и ще го повярваш!

13.                   Мързелив си, разчиташ на другите, бездействаш, несериозен си и не може да се разчита на теб. ОТГОВОРНОСТ е това което ще промени твоя живот! Да вземеш собствения си живот в ръце, да имаш контрол над ситуацията, да не се оправдаваш, да поемеш отговорност за собствените си действия! Така ще можеш сам да разчиташ на себе си, но и другите също ще разчитат на теб. Ще бъдеш солиден, уверен, силен и отговорен. Ще бъдеш стабилен. Със сигурност някой ден тези качества ще ти помогнат и в отглеждането на деца….

14.                   Ядосваш се, нервен си, съмняваш се в собствените си способности. Това ще си промени! Да си толкова извисен, никой да не може да те изкара от равновесие, да си супер уверен в себе си и то с покритие, да си толкова над другите, да си стабилен психически, всички да ти имат доверие, да си в мир и хармония със себе си. Да бъдеш най-качественият човек, който е възможно да бъдеш! БЛАГОРОДСТВО е твоето ново Аз!

15.                   ПАРАТА – Пари, пари, пари…. Това не е най-важното на света, но без пари не може. В днешно време те са символ на успех и носят власт и секс! Те са полезни, но и вредни. Помагат ти да развиеш качества, но могат и да те съсипят. Могат да бъдат красиви и грозни. С пари можеш да имаш комфорт, красота, лукс, удобство, да пътуваш, да контактуваш, да постигаш успехи, да помагаш на другите, да осигуриш бъдеще на поколението си, да имаш последователи. Можеш и да пиеш, да се дрогираш, да се самозабравиш, да полудееш и да се самоубиеш. Това е твой избор. С пари са направени най-красивите сгради и дворци в Близкия изток, с пари са направени и пошлите филми и пошлата музика. Парите могат да извисят, могат и да осакатят. Нека не гледаме на тях като на самоцел, а като инструмент който ни носи допълнителна отговорност. Инструмент който балансира живота ни. Ако нямаш душа, но имаш пари ще бъдеш нещастен. Ако имаш душа, но нямаш пари ще я има тази малка празнина. Ако намериш баланса между материалното и духовното можеш да бъдеш истински щастлив и да оставиш нещо след себе си!  Честита Нова 2015 Година и Наздраве!

 





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eaglestar
Категория: Тя и той
Прочетен: 93605
Постинги: 35
Коментари: 20
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930