Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 21:24 - Хранителната верига в социалните отношения - Част 1
Автор: eaglestar Категория: Тя и той   
Прочетен: 1357 Коментари: 0 Гласове:
0



Както всички знаем има различни видове мъже и жени. Съществуват отделни стъпки на развитие за всеки човек – всеки започва от една основа и после преминава в различен етап. Развитието е като емоционално влакче – нагоре и надолу, като от всеки един човек зависи докъде ще стигне своето ниво. Това означава че освен издигания има и спадове, но само от нас зависи те да бъдат преодолени и да се изкачим нагоре към превръщането ни в пълноценна и успешна личност. Двете думи невинаги вървят заедно, но ако се стигне и до двете като комбинация, то тогава удовлетвореността е пълна. И така нека да разгледаме различните типове мъже и жени спрямо степента им на личностно и социално развитие и тяхното място в обществената йерархия, наречена „хрантелна верига“. Разбира се с ясното уточнение че това е начинът по който другите те виждат и той понякога не съответства с твоята реалност. Всеки твърди че мъжете са прости, а жените сложни. Аз пък ще ви кажа, че що се отнася до социалните взаимоотношения, то това е точно обратното. Социаният модел е наложен – жената трябва да бъде харесвана и приемана, мъжът трябва да бъде критикуван и само най-правилните му действия (според другите) му гарантират приемане и успех. Причините за това дълбоко разисквани и няма да се впускам в обяснения отново. Да започнем от това какви са жените в етапите на своето социално развитие:

1.    1. Луда жена

2.    2. Добро момиче

3.    3. Лошо момиче

4.    4. Жена, съчетаваща всичко това накуп

При мъжете етапите са:

1.    1. Луд мъж

2.    2. Добро и смотано момче

3.    3. Арогантен мъж

4.    4. Богат, успял и реализиран мъж

 

Понеже сте прости ще попитате защо трябва да бъде критикуван. И понеже аз съм по-умен от вас ще ви кажа – не трябва, но това се случва в последно време. Навсякъде около нас ни се натрапва как мъжът трябва да бъде такъв, онакъв, да прави това, това, това. Телевизия, медии, интернет постоянно създава погрешни очаквания у жените към мъжа несъответстващи с реалността. Накрая даже му се смеят, а какъв мъж е този щом е стигнал до положение да му се смеят....  А никой не печели от това. Към мъжа постоянно има едни огромни изисквания, които той едва ли не е длъжен да покрива. Ще кажете „Ами нали е мъж трябва да поема отговорности, бла бла бла“, да но тази отговорност се поема за да се развива личността. За да бъде полезен и на другите около себе си, освен на самия себе си. А жените искат мъжа да „поема отговорност“ само за да изпълнява техните прищявки. Това е тотален егоизъм! Те приемат тази „отговорност“ като нещо което им се полага, а после когато я получат имат наглостта да обвиняват мъжа че вече не изпитват същата емоция. WTF? Егоизъм, наглост, лицемерие, готованство, чувство на даденост и липса на ясна представа. Това показва всичко това.

Това пояснение е необходимо, за да се отговори на евентуалните въпроси и също за да се разбере по-лесно същността на различните типове мъже в социалната йерархия:

Като сме се родили ние всички сме с ясната си потребност – да оцеляваме. За това понякога се изискват усилия, а тези усилия могат да доведат до лудост. Затова накратко съм нарекал първият тип мъж „луд“. Разбира се той може да бъде наречен по много други начини, но това е най-лесния по който мога да го нарека. Той е най-примитивният. Обикновено няма необходимост от развитие. Затова е и отблъскващ и никоя жена не го харесва, дори лудата. Лудата жена от своя страна е изпълнена с изключително много лични проблеми. Затова логично тя търси най-удобния човек на когото да ги прехвърли. А най-удобния човек е доброто, наивно, заблудено и смотано момче, защото единствено този тип може да я изслуша. Никой друг не би я търпял. Този тип е с една стъпка отгоре над примитивния мъж, но неговото вечно съгласие и невлизане в конфликти, както и досадният му перфекционизъм, целящ да угоди на другите, а не на самия него, ужасно много отблъсква всички останали хора от него, затова и само лудите жени си падат по него. Типичният противен nice guy, за когото обаче ще стане дума в отделна статия друг път! И понеже това заблудено и жалко момченце си живее в илюзорния си свят изпълнен с розови мечти и илюзии, то е готово да помогне на всеки човешки индивид, понеже все още вярва в доброто поради жалката си наивност, породена от липсата на житейски опит. Тъй като това жалко същество още вярва в лигавите романтични истории, то си мечтае и на него да му се случат такива. Мечтае си за „идеалната жена“. То идеализира доброто и свестно момиче до степен, в която я поставя на пиедестал. Но доброто и свестно момиче няма нужда от това. Тя има нужда от здраво стъпил на земята мъж, който да знае своята и нейната стойност. Да бъде реалист и да има самоуважение. Доброто и свестно момиче си пада по лошото момче. Арогантният тип – той винаги е противоречив. Така както може да изостави една жена и да не ѝ се обади повече след като е спал с нея, така може и най-неочаквано да започне връзка с някоя. Разбира се с ясната представа че той няма да е губещия от тая работа! И разбира се този вид като най-сложен има подвидове:

-         - Арогантен лош – който само мисли за себе си и използва хората и не се старае да го прикрие, а напротив – показва го ясно и категорично

-         - Същия такъв, само че заблуждавайки хората че не е такъв

-         - Арогантен добър – неговата арогантност е с цел да не бъде наранен. Той е циничен, но не пречи на другите. Просто е реалист, придобил необходимия житейски опит. Това е най-добрия вид арогантен мъж, но трудно може да се различи.

-         - Арогантен, който слага маска на доброто момче умишлено

-         - Арогантен, за когото другите си мислят че е добро момче, но всъщност яко се заблуждават. Той е точно такъв, какъвто е третия подвид (арогантно добър), но не умее да си прави реклама, а и може би не цели това. Много сложна личност, но всъщност изключителен човек. Другите обаче не го знаят, той не им дава възможност, а може би още не му е дошло времето....

За последните два подтипа обаче ще стане дума в следваща статия.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eaglestar
Категория: Тя и той
Прочетен: 93614
Постинги: 35
Коментари: 20
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930