Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2015 20:37 - Да бъдеш естествен
Автор: eaglestar Категория: Тя и той   
Прочетен: 1232 Коментари: 0 Гласове:
0



Да бъдеш естествен. Не претендирам че написаното от мен е универсално, важи за всички или е изключително правилно. Искам обаче всички млади мъже със или без самочувствие да прочетат това! Какво се случва в главата на един млад мъж? Какво искат всички? Успех, уважение, развитие, щастие, любов. Какво ни пречи да постигнем всичко това? Манипулацията в съвременното общество е огромна и е навсякъде около нас. Аз съм бил манипулиран, за да се осъзная и да напиша това което пиша сега. В момента аз също ви манипулирам за да ми повярвате. Границата между истината и лъжата е много тънка. Когато ни втълпяват, че сме некадърни, че не можем, че не ни бива, че сме зле, че трябва да станем като тях за да успеем…. Има два варианта: 1. Те са прави и ние наистина трябва да се замислим и да променим нещо. 2. Всичко е наред и ние наистина можем да успеем, осъзнавайки какъв ценен нешлифован диамант сме.

Има и няколко варианта как ние ще реагираме на това, което ни казват: 1. Ще приемем, че нещо не е наред и ще работим в тази насока. 2. Ще се примирим и нищо няма да направим. 3. Ще поставим под съмнение това което ни казват, разсъждавайки върху собствената ни същност.

И така, да поговорим върху това кое е правилно и кое е грешно! Да нямаш собствено мнение, да си слаб и страхлив, да се оплакваш, да не се развиваш, да си пасивен и да обвиняваш другите за собствените си грешки, да си мухльо, недостоен и без принципи е грешно! Да имаш силен характер, собствено мнение, да отстояваш себе си, да си силен и смел, да се развиваш постоянно, да приемаш реалността, да решаваш трудностите, да си позитивен, да защитаваш себе си и близките си, да имаш принципи и достойнство е правилно! Къде е границата? Американците използват определени думи, дават определения, нарицателни, кой е „алфа”, кой е „бета”. Очевидни неща! „Алфа мъжкарят”/”лидерът” и „AFC” („average frustrated chump”)/ “nice guy” или казано на наш език мухльото. Стотици хиляди клипове се публикуват в youtube със съвети от знайни и незнайни „артисти” (както обичат да се наричат, а всъщност най-обикновени търговци) със съвети към младите момчета без самочувствие. Как да свалят жени, кое е правилно, кое е грешно. Логично момчетата без самочувствие ще повярват. Защото е правилно, защото е лесно, защото те самите винаги са грешали и не вярват в себе си. Някой друг ще им каже какво да правят и къде грешат, поставяйки под съмнение собствената им преценка, омаловажавайки личността им, обезценявайки стойността им. Това е техен избор. Да се оставиш някой гологлав или мустакат чичко от Англия, Америка или дори от България да ти каже че не ставаш, че не можеш, че не те бива. Както вече споменах, има вариант при който тези грозни чичковци да са прави. Но, да приемем хипотетично, че тези мъже (които са си легнали с хиляди жени също както Митьо Пищова) са сбъркали…. Как е възможно?! Те са такива пичове…. Какво правим ако те са сбъркали и ти не просто ставаш и можеш и те бива, ами си дяволски добър?! Цитирам известен български психолог, на когото няма да спомена името: „Това са капани за хора с ниска самооценка!”

Всеки трябва да живее живота си както иска. Това важи във всяка една сфера – лично развитие, семейство, работа, пари, секс, забавления, спорт, изкуство, приятелство, взаимоотношения, връзки, любов, духовно развитие, принципи и тн. Не можем обаче да допуснем бройката на жените с които сме правили секс да ни определя стойността! Hollywood или някой друг казва: „Ако правиш секс с много жени, значи си готин. Ако не правиш с много, значи не си готин.” – послание, идващо от филми, реклами, музика, шоубизнес, спорт. Това така силно се е втълпило в главите на хората, че не може да излезе оттам и повечето мъже започват да си създават ненужни комплекси. Защото обществото се възхищава на бройкаджиите и свалячите. И както казах всеки реагира различно – някой се свиват като пашкул и се примиряват, други започват самоунищожителна критика, която се превръща в омраза към старото „аз” и търсене на ново „аз”, докато не заличат себе си напълно и не се превърнат в Чарли Шийн. Така се създават стереотипи!!! А какво по-лошо от това да подражаваш на гнил модел и да вървиш срещу себе си, срещу природата?!

Такова клише е арогантният мъж. Да обиждаш другите, да си безскрупулен и безчувствен. Трябва да се установят граници! Грубото отношение може да ти донесе успех, но със сигурност няма да ти донесе щастие. Да, очевидно е че когато си арогантен показваш превъзходство спрямо по-слабите, но си по-слаб от истински уверения и щедър мъж. Този който има принципи, борбен характер, отстоява себе си, сърцат е, защитава по-слабите, знае какво иска, целеустремен е, зрял и отговорен и в същото време позитивен и добър човек. Без перчене, без надуване, без демонстрации, без простащина, без язвителен хумор, без мерене на пишки, без комплекси.

Относно свалките – разберете какво искате. Ако искате повече бройки и секс за една нощ – развивайте се в тази насока. Но ако искате стабилни взаимоотношения, да бъдете заобиколени от свестни хора, каквито сте и вие – тогава? Бъдете естествени, правете това което ви се прави, това което ви идва отвътре, това което ще ви направи щастливи. Ако сте свестни момчета и искате връзка, не гонете бройката, важно е сексът да е страхотен, а не да е със всяка. Какво значение има дали сте спали с 5, 55 или 105 жени?! Избирайте жените които ви дървят патката, а не празноглавите кукли които обществото смята за „10ки”. Не оценявайте жените по външния им вид – характерът е това което истински може да ви впечатли. Преценявайте коя жена за какво става – за връзка, за секс за една нощ, за неангажиращи отношения или за нищо не става. Следвайте инстинктите си! Бъдете диви зверове когато трябва и възпитани джентълмени също когато трябва. Всички сме привлечени от инстинктивното, когато една жена следва инстинктите си я харесваме, когато не го прави не я харесваме, при тях е същото – просто е. Поставете си граници. Да бъдеш културен и възпитан не означава че не си мъжествен, не изключва дори да бъдеш див. Да бъдеш мъж не значи да си задник! Уважавайте себе си! Така и другите ще ви уважават. Не бъдете безопасни, бъдете смели, сваляйте жените, показвайте интерес и желание, но не бъдете нагли и надменни. Не е нужно да сте нахакани за да имате самочувствие! Вярвайте в себе си и че можете да постигнете всичко! Бъдете естествени, защото да бъдеш естествен е най-привлекателно за жените. Оттам идва увереността. Когато си неестествен комплексите личат. Истинската увереност е по-важна от фалшивото напомпване!

1.    Следване на инстинктите (Показване на интерес, желание)

2.    Естественост

3.    Увереност

4.    Действие

Кой е казал че не можете? Какво толкова има да се съмнявате? Светът е страшен само за онези, които не могат да се справят, а вие можете! Вие сте способни! Повярвайте!

Какво искате вие? Кой искате да бъдете и какво искате да постигнете? Имате ли самочувствие? Нужно ли е някой да ви казва че не ставате? Направете избор, следвайте го, действайте и ще успеете! Всеки се съмнява в себе си, понякога има защо, важно е да не позволяваме на общественото мнение да ни вкарва в стереотипи, които са тесни за нас. Да, ние сме повече от тези стереотипи! Не е нужно да ги разбиваме, важно е да знаем че сме над тях. Тогава наистина ще бъдем!





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eaglestar
Категория: Тя и той
Прочетен: 93539
Постинги: 35
Коментари: 20
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930