Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2013 00:30 - Типични и нетипични жени
Автор: eaglestar Категория: Тя и той   
Прочетен: 2267 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                        Типични и нетипични жени

Ще поговорим за това кои са типичните и нетипичните жени и защо свестните мъже са сами. Нека най-напред да разграничим жените според тяхното поведение. По този параграф можем да класифицираме два типа – типични и нетипични жени. Какво представляват типичните жени? Това е жената в класическия си вид – жена която манипулира хората около себе си, разиграва, интригантства, иска да и се обръща внимание и се интересува от мнението на обществото. Всички тези действия тя може да извършва съзнателно или несъзнателно с цел да постигне това което най-много иска – по-добър живот за бъдещото си поколение. Не е и задължително да бъде интригантка или лош човек, може просто да използва своите малки трикчета за да получи внимание, което да я накара да се чувства щастлива и спокойна. Към този тип жени съществуват разбира се добри и лоши, но общото между всички тях са методите които използват за да постигнат крайната си цел. Разликата е че добрите имат някакъв морал и все пак нямат намерение да огорчават хората около себе си, докато лошите са безскрупулни и не ги интересува колко хора около себе си ще наранят, само и само да постигнат своята цел. Както военната политика на САЩ, но това е съвсем друга тема. Истината е че много по-големият процент жени в днешно време спадат към тази категория – категорията на типичните жени, добри или лоши – факт е че те следват своята женска природа и нищо не може да промени това. Така е най-удобно за тях самите. Не мога с точност да кажа какъв процент жени са част от тази група, но нека бъдем оптимисти и да кажем че е не повече от 80%. След като вече сме наясно, че много по-голяма част от жените са типичните жени можем и да обясним какво е породило този тип поведение у тях и какъв тип мъже харесват.

Типичните жени категорично следват своята женска природа – те са с ясната мисъл че един ден ще бъдат майки, ще създадат поколение и искат това поколение да бъде възможно най-качествено и да му осигурят възможно най-качествен живот. За да се случи това те трябва да срещнат възможно най-качествения мъж. Те започват да създават своите критерии. Когато са още малки и неопитни, те се допитват до свои приятелки. Те им дават своя опит, научават ги на малките си трикчета и по този начин типичното момиче се научава да разиграва мъжете. Започва да следва измислени чужди правила или да създава собствени измислени правила с цел да привлече вниманието на даден мъж. Такива момичета се оставят на чуждото влияние и улицата ги възпитава. Дори и да имат стабилна семейна връзка, те не разчитат особено на това, а и сякаш семейството не може да има положително влияние върху тях. Ако пък липсва семейна връзка или тя е нестабилна, то тогава е повече от ясно че улицата ще ги възпитава. Те ще се поддадат на това влияние и така ще оформят своя мироглед. Ще се обличат както е модерно, ще слушат популярна музика и ще правят това което се очаква от тях. Но това не е най-страшното. Най-лошото че или не са имали твърд и силен баща който да седне да поговори с тях, или ако баща им е бил такъв, то той не е имал особено желание да общува с тях. Така техният мироглед вече е оформен, но за това заслуга има обществото, а не семейството.

В началото момичето ще си мисли че мъжете са свестни – ще се даде на първия който я омае със своя опит, улегналост, първичност или просто с умението си да убеждава/манипулира другите. Той ще я вкара в леглото и ще я захвърли. Тя ще бъде разбита и ще си обещае никога повече да не позволява мъж да я третира по този начин. Ще изпусне много свестни мъже завбъдеще по този начин, но най-тъжното е че тя изобщо няма да е способна да ги разпознае. За да дойде времето когато тя е вече зряла жена и ще срещне подобен тип мъж, който ще я лъже, но тя някакси ще иска да му вярва. Ще му вярва защото вече не и се чака и на хоризонта се явяват по-млади момичета със стегнати тела, които са и конкуренция. Разликата е че този мъж вече наистина е улегнал, има цели съвпадащи с нейните и действа за тяхното постигане. Тя ще направи компромис, защото цял живот това е правила, така е свикнала и това са правилата на играта. От нея се очаква тя да прави това, да следва тези правила, които отраканата кака навремето и е казала. Ще даде част от себе си. Мъжът може да бъде бизнесмен или обикновен бачкатор или просто безделник, който се държи зле с хората, може да бъде и хитър стратег-манипулатор. В замяна на това тя ще използва своите малки похвати – ще разиграва, ще иска внимание, ще изисква от мъжа финансова подкрепа, стабилност, сигурност, спокойствие.

Истината е че когато в дискотеката такава жена бъде заговорена от мъж с добра визия, въображение, амбиция и ясни цели пред себе си, които обаче се различават от нейните, тя няма да е съгласна да инвестира в тези взаимоотношения. Той не е част от нейния мироглед, обществото няма да го одобри, тя няма време да го чака, когато той няма да е при нея. Той е различен и тя не го разбира, няма и желание. По-добре е да заложи на сигурното, така или иначе много мъже я харесват, а за нея това е най-важното. Мъжът също няма да я чака, защото той не се интересува от мнението на другите, а има много по-важни дела. Тук идва и отговорът на въпроса защо свестните мъже са сами, но на това ще се спрем по-подробно след малко.

Оттук идва и голямото разминаване – жените винаги твърдят че искат свестни мъже, а накрая избират такива които са им удобни на тях, правейки компромис със себе си. Правят една взаимна сделка – лъжат другите, лъжат и себе си. Но това са правилата на улицата, правилата според които цял живот са живели, на кого му е притрябвала честност, когато е по-лесно да се сложи маската. В днешно време взаимоотношенията между мъжете и жените приличат на сделка. Но нима не е било така и по-рано, когато семействата са ги женели насила, ограничавайки ги от избора им на партньор. Типичните жени не осъзнават колко врати затварят пред себе си, ограничавайки се с познатото и сигурното, вървейки цял живот по отъпкана пътека. Създават си очаквания спрямо мъжете, което е най-голямата им грешка. Като извод може да се каже че типичните жени най-много си подхождат с типичните мъже.

Свестният мъж не притежава лицемерието, характерно за този тип общество. Свестният мъж не е съгласен да направи компромис със себе си, да живее във фалш, да върви срещу природата си. За него е по-добре да бъде сам, отколкото с неподходящ човек. Дори типичната жена да е свястна, тя ще има своите съмнения спрямо него, а той няма желание да се доказва пред никого. Няма и нужда да се доказва, защото той е поел по своя път и знае че може да отговаря само пред себе си и пред Бог. Сред този тип мъже има и по-мекушави, има и по-твърдоглави, но общото е че те имат ценностна система различаваща се от тази на повечето хора. Те не са свикнали да живеят в лъжи, защото още от малки са имали стабилна семейна връзка, която им е помогнала да се изградят като личности. Тези мъже отказват да приемат измислените правила по които другите живеят. Не слагат маска и не се примиряват. С типичните жени не могат да създават партньорства, поради различията помежду им. Нетипичният мъж игнорира типичната жена, а тя си мисли че нещо не му е наред да не я харесва, понеже е свикнала на внимание и си мисли че всички са и длъжни.

И така стигаме до по-ограничения брой жени – нетипичните жени. Оптимистично казано около 20%. Сред тях също има добри и лоши. Това могат да бъдат жени с проблеми в семейството, ниско самочувствие, нискообразовани, жени със склонност към самоубийство и самонараняване, жени със зависимост към наркотиците или към секса. Могат да бъдат и жени с въображение. Такива жени е много по-лесно да бъдат свалени, именно поради техните слабости. Момиче с проблеми в семейството е  преживяла дълбока травма и това остава следа върху нея. Много е вероятно тя да посегне към наркотиците или към безразборния секс. Също проблеми в семейството могат да доведат до ниско самочувствие. А до ниското самочувствие може да доведе и наличие на здравословни проблеми – дебелина, носене на очила и тн., т.е всичко което обществото не приема, втълпявайки чувство за вина, породено от изискванията на хората. И така тези момичета не успяват да се развият нормално, добивайки комплекси. Някои остават прикрити, други се показват наяве. Най-опасното от всичко е склонността към самонаранявания, но тя е присъща за не чак толкова голям брой момичета и е крайна степен. Логично е много некачествени мъже да се възползват от нетипичните жени, използвайки слабостите им за да ги вкарат в леглото. Също и качествени мъже могат да попаднат на такива жени, като крайният резултат не е добър. Към този тип момичета спадат също и по-грубите и мъжествени жени, но те така или иначе не са обект на желание от мъжете, така че тях ще ги оставим настрана. Нека споменем нещо за момичетата с проблеми в семейството, както и за тези с ниско самочувствие. Разликата между тях и типичните жени е че по-лесно могат да бъдат свалени, поради своите слабости. Но приликата е в очакванията, които си създават. Те очакват мъжете да се държат зле с тях, имат склонност към мазохизъм. Когато един мъж се държи зле с тях, те си мислят че го заслужават и затова биват привлечени от този мъж. Ако обаче същия този мъж или някой друг започне да се държи добре с тях, те се чудят какво става, защо се държи добре, какво не му е наред. Не са свикнали на такова отношение и това ги обърква и ги плаши. Някои от тях могат да са кучки, други да бъдат добродушни момичета. При тези със склонност към самоубийство и самонараняване е подобно, но в много по-засилена степен. Те са преживели травмата по-дълбоко, или самата травма е била по-сериозна.

И нека все пак споменем и една позитивна и качествена част от нетипичните жени. Това са жените с въображение. Те са интересни, провокативни, винаги търсещи новото, любопитни, обикновено авантюристки, самостоятелни. Такъв тип жени страхотно си подхождат с нетипичния мъж. Имат стабилна семейна връзка. Мразят да бъдат лъгани и не играят игрички. При тях няма фалш и лицемерие. Лишават се от изкуствени приятелства. Често имат повече мъже приятели, отколкото жени. Не се нуждаят от чужда подкрепа, както типичните жени, а се справят сами с живота. Ако не изглеждат добре външно, минават за мъжкарани. Ако пък изглеждат добре, то тези техни качества са секси и мъжете са привлечени от тях. Могат да се заблудят, но никога не прощават лъжата. Те са най-голямата конкуренция на типичните жени. Имат най-силен нюх към качествените мъже. Могат да бъдат част от едно равностойно и смислено партньорство. Нямат очаквания към мъжете.

Известна част от типичните жени притежава някои от качествата на жените с въображение, но очакванията които си създават както и мнението на околните и суетата ги превръща в типичните жени.

И така, какви са изводите от всичко написано още веднъж:

1.    1. Типичните жени си подхождат с типичните мъже.

2.    2. Свестните мъже са сами, защото не са съгласни да приемат фалша и лицемерието.

3.    3. Нетипичните жени са по-достъпни за свалка.

4.    4. Жените с въображение си подхождат със свестните мъже.

Човешките взаимоотношения винаги са били сложни. Всеки има претенции. Сблъсъци на интереси и наранени винаги има. Емоциите също са различни. Мисля че трябва да сме наясно с положителните и отрицателните неща и е наш дълг да запознаем децата си (един ден когато имаме) с пороците на хората, защото ако не го направим, те ще го видят на улицата и ще го припознаят като свое. За да им бъдат чужди тези пороци, трябва да им ги покажем, да ги изобличим пред тях, за се отвратят от тях. Да растат като пълноценни личности. Това което всички качествени хора искаме – да има повече като нас!!!!

Очаквайте статията – Типът хора според музиката, която слушат





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eaglestar
Категория: Тя и той
Прочетен: 93525
Постинги: 35
Коментари: 20
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930