Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 08:12 - Съвременната музика
Автор: eaglestar Категория: Музика   
Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
0



Съвременната музика е явление в световен план, което безспорно изгражда мироглед на по-голяма част от хората от земното кълбо. Освен развлечението, което носи музиката кара хората да се замислят. Кара ги да бъдат себе си или не, да казват истината или да лъжат, да обичат или да мразят, да следват модата или да не им пука, да бъдат хора или да продължават съществуването си. Стиловете музика са различни, но нека да видим какво изразява всеки един от тях.

Рап

Рап музиката е по традиция музиката на гетото, на малцинствата, на работническата класа. Символизира бедността, желание за справяне с трудностите, борба с трудния и тежък живот и мечти за по-добро бъдеще. Това ли обаче показват съвременните рап изпълнители? Клипове с присъствието на скъпи коли, лъскаво изглеждащи жени и тонове злато по тялото по никакъв начин не отговаря на понятието „бедност”. Напротив, всичко това е точно обратното на бедност. Клиповете демонстрират състояние. Демонстрират богатство, лукс, разкош. Демонстрират агресия и морална разруха. Защо един богат рапър, който е милионер да пее за бедност? Той не го чувства отвътре, това не е близко до него, всичко което той има е пари, коли, жени, агресия, апатия, грандомания и огромно его. Логично и песните са такива – не се пее за чувства, кой идиот ще пее за чувства, това е гейско. Пее се за пари, коли, жени, демонстрация на състояние, наркотици и задължително се споменава колко е готино да пушиш трева. Обикновено изпълнителите са чернокожи и обичат да изразят превъзходството на своята раса над останалите раси, което показва наличие на дългогодишни комплекси по този въпрос. Празен живот, лишен от смисъл. Затова и феновете им са на не повече от 12 години, а които са по-възрастни са или умствено изостанали или имат сериозен проблем със себе си. И на всичкото отгоре тези мъже обикновено тежат не по-малко от 150 кг и въпреки това успяват да намерят дрехи които са им широки и гащите им падат. Да не говорим за поощряването на младите хора към употреба на наркотици. Хора чиито коефициент на интелигентност е три пъти по-малък от теглото им имат наглостта да поучават морално младото поколение и да определят техните ценности. Съвременната рап музика е всичко друго, но не и протест срещу несправедливостта, каквото би трябвало да бъде.

Препоръки към рапърите:

1.    1. Да свалят някое от златата по тялото си, че с тях теглото им се увеличава още повече и стават около 200 кг. Ако пък не ги свалят, могат да направят кариера в сумото.

2.    2. Да прочетат ЕДНА книга, само една единствена, не искаме прекалено много. Не се брои Паулу Коелю, готварски книги и автобиографията на някой футболист.

3.    3. Да чуят няколко песни от друг стил в музиката, различен от рапа. Може и да развият музикални качества.

4.    4. Да се опитат да отслабнат (ако могат, не ги задължаваме) и от 150 кг да станат на 100. Би било успех за тях ако си спестят някоя тлъста пържола.

5.    5. Когато някой говори с тях (пак ако могат, не е задължително) да не се хилят като идиоти, а да се опитат да реагират адекватно (доколкото е възможно за тях).

Поп

В поп музиката основното е че не трябва да има голяма разлика между мъжете и жените, даже е препоръчително жените да са малко по-мъжествени от момченцата. В този стил най-добре е да си момче на 16 години, рус или изрусен, с гладка бебешка кожа, без нито един косъм по тялото и да те харесват всички 12годишни момиченца. Работата е че, тези момчета май предпочитат да ги харесват 12годишни момченца. Музиката трябва да е лигава, бозава, да се пее за чувства постоянно (макар и изпълнителят да е наясно най-вече с чувството да е току-що излязъл от сауна или солариум). Задължително прическата трябва да е фИешън (за да ги харесват 12годишните лигли), дрешките да са тесни и прилепнали (вероятно изпълнителите пазаруват от магазини за бебешка мода, тъй като теглото им се равнява на коефициента на интелигентност на рапърите). Клиповете трябва да са драматични, да има сълзи, рев, дъжд, припадъци, драма, още по-интересно ако някой умре. Поне не се говори за наркотици, макар че несъзнателно подтикват човек който ги чуе към употребата на наркотици, просто защото ги е чул и има желанието да забрави тежкият спомен.

Жените поп изпълнителки пък винаги пеят за разочарованието от любовта си към някой татуиран моторист, който се е отнасял зле с тях и ги е изоставил.

Най-лошо е да се гледат такива клипове по време на хранене, също както рекламите на превръзки и рекламите против диария, парене, гадене, запек, сухота в устата, възпалени венци, гъбички. Ако все пак не сме гнусливи, можем да се съберем със семейството си и да им се подиграваме.

Препоръки към поп изпълнителите:

1.    1. Момчетата да пробват да потренират някой спорт или бойно изкуство. Хората няма вече да ги мислят за момичета, а може и някой косъм да им поникне. За целта обаче трябва и да спрат епилацията.

2.    2. Жените да пробват да излязат на среща с някой свестен мъж. Първоначално ще останат неприятно изненадани че се отнася добре с тях, но ако потърпят малко ще разберат че даже има мъже които не бият жените си.

3.    3. Да се постараят да правят музика, която не ни кара да отидем до тоалетната в тежък пристъп на стомашни болки.

Рок и метъл

За да сте фен на тази музика са необходими няколко основни неща:

1.    1. Да имате поне 74 татуировки по скрити и нескрити части на тялото.

2.    2. Да сте се окичили с игли по цялото тяло и като цяло да обичате болката.

3.    3. Да сте правили поне един опит за самоубийство.

4.    4. Без значение каква емоция изпитвате, лицето ви трябва да има едно и също изражение винаги.

5.    5. Да сте в постоянна дълбока депресия

6.    6. Да имате косми под мишниците (ако сте момиче е повече от задължително да сте изключително окосмени и не само под мишниците)

7.    7. Момичетата метълки трябва задължително да бият на канадска борба момчетата поп изпълнители.

8.    8. Теглото на момичетата метълки трябва да се доближава до това на рапърите, ако пък не, винаги може да наваксате използвайки безкраен брой игли по цялото тяло.

9.    9. Любимата ви напитка е бира в двулитрова бутилка, а любимо място за консумация – парка и задължително нощно време (все пак трябва да се скриете, хората да не ви гледат)

1.    10. Хората трябва да си мислят че всеки ден отивате на погребение, тъй като любимия ви цвят е черния

     11. Използването на всякакви наркотици е повече от задължително
12. Идолът ви в живота е човек който е пял за болка, гняв, огън, черепи, умрели хора, трупове, кофчези, мумии, оживяващи мъртъвци, червеи, мрак, черва, насекоми, които изяждат червата му и накрая се е самоубил от свръхдоза в хотелската си стая. Самоубил се е от третия опит (не е толкова кадърен, за да успее от първия път), а преди това се е опитал да си запали пръднята. Мечтата ви е да бъдете като него и да го последвате в житейския му път. 
Препоръки към всички метали
(препоръките са към феновете, а не към изпълнителите, тъй като повечето музиканти в този стил вече са мъртви):

1.    Организирайте си едно групово самоубийство, така и така всички планирате да го направите някой ден, по-добре да бъдете заедно от колкото по отделно. Хвърляне от пропаст, свръхдоза и самозапалване звучи най-добре.

Хаус и транс

Като цяло в този стил изпълнителите се вдъхновяват от следните неща: мощно чукане по вратата; звук на бормашина, резачка или бургия; животински звуци. Тук условието е само едно и то е много просто: Много, много наркотици. И нямам предвид трева.

Препоръки:

1.    Последвайте металите в груповото самоубийство.

Това са основите на съвременната музика до голяма степен. Важното е да изберем кое ни харесва и да гледаме от забавната страна на нещата. Именно и такава е целта на този текст. Музиката е забавление, а забавлението винаги трябва да бъде част от нашия живот!



 





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eaglestar
Категория: Тя и той
Прочетен: 93484
Постинги: 35
Коментари: 20
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930